Pirge Gastro Şef Bıçağı 21 cm - 37161
Pirge Gastro Şef Bıçağı 21 cm - 37161 ;
Gastro Şef Bıçağı 21 cm mutfaktaki en yakın arkadaşınız olacak. Dilediğiniz model ve ölçüye karar verin, hemen sipariş edin. Bundan böyle Şef Sizsiniz; Kesin, doğrayın, dilimleyin! Elinizden bırakamayacaksınız.
Profesyonelliğe İlk Adım
Özenle Şekillendirilmiş, Buzul Isıl İşlemle Sertleştirilmiş, Yüksek Karbonlu, Molibden ve Vanadyum Alaşımlı Paslanmaz Çelik (1.4116)
56 HRC Çelik Sertliği Sayesinde Daha Uzun Ömürlü Keskinlik
Ustalıkla Bilenmiş, Kolaylıkla Tekrar Bilenebilir Kesici Ağız
Elastomerle Zenginleştirilmiş PPC Enjeksiyon Sayesinde, Ergonomik, Hijyen ve Rahat Tutuş Sağlayan Sap Tasarımı
Çapraz Bulaşmayı Önleyen Renk Kodları: Hem HACCP Kurallarına Uyun Hem de Envanter Tutmayın
HACCP Gıda Güvenliği Renk Kodları:
Yeşil: Sebze
Beyaz: Unlu Mamüller
Sarı: Tavuk
Mavi: Balık
Kırmızı: Et
Kahverengi: Pişmiş Et
Ürün Kullanım Kılavuzu
1. Saklama Talimatları:
Lütfen, bıçaklarınızı çocuklarınızın kesinlikle ulaşamayacağı yerde saklayınız.
2. Kullanım ve Bakım Talimatları:
Yeni satın aldığınız bıçakları, önce ılık sabunlu suyla temizlemek için sünger veya nemli bez kullanınız. Bıçaklarınızı lavaboda akan suyla durulayıp, sonrasında mutlaka kuru bezle kurulayınız.
Tazyikli su, yüksek sıcaklık ve ağır temizleyici kimyasallar, bıçağınızın ağız ve sap kısmını deforme edebileceği için kullanmayınız. Dolayısıyla, bıçaklarınızı elde yıkamanızı ve bulaşık makinesinde yıkamamanızı öneriyoruz.
Bıçaklarınızı kesinlikle kullanım amacı dışında konserve veya meşrubat kapağını açmak, vida sökmek, sert yüzeyleri delmek gibi amaçlar için kullanmayınız.
Bıçakların kesici ağız kısımlarında oluşabilen deformasyonun en büyük sebeplerinden birisi sert yüzey üzerinde kesim yapılmasıdır. Polietilen kesim levhalarını kullanmanızı öneririz. Böylece hem bıçaklarınızın ömrü uzayacak hem de en üst seviyede hijyen sağlamış olacaksınız.
Her kullanımdan sonra bıçaklar ve kesme levhaları temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.
Masatla bilemeden önce bıçaklar temizlenmelidir. Masatlar manyetik olduklarından bıçak üzerindeki ufak metal parçalar çeliğe yapışmaktadır. Birkaç kullanım sonrasında çelik yüzey bez yardımıyla, ılık ve sabunlu su kullanarak temizlenmelidir. Ardından masat silinmeli, kuru bir şekilde kaldırılmalıdır
Bıçaklarınızı mutfak duvarına monte edebileceğiniz bıçak tutucu mıknatıslara yerleştirebilirsiniz. Böylece bıçaklarınız en iyi şekilde muhafaza edilecektir.
Ömrü dolan bıçağınızı direkt olarak çöpe atmamanızı, gazeteye iyice sardıktan sonra metal geri dönüşüm kutularına atmanızı öneririz.
3. Geri Dönüşüm Bilgilendirmesi:
Pirge bıçakları geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmektedir. Geri dönüşüm kutularına atacağınız her bıçak, çeliği ve sapıyla geri dönüştürülebilmekte ve döngüsel ekonomi için değer üretmektedir.
Teknik Özellikler
Uzunluk - 210 mm.
Genişlik - 50 mm.
Kalınlık - 3 mm.
Çelik Kalitesi - 1.4116
Namlu Tipi - Jilet Keskinliği
Çelik Menşei - Almanya
Çelik Grade - X50
Sertlik - 56 +
Sap - Sağlam Plastik
Kullanım - Gastronomi Ustaları-Genç Şefler-Şefler-Profesyonel Tercih